Home

Achtergrond

Evaluatie agrarische fiscale faciliteiten op korte termijn

Op dit moment wordt op het ministerie van Financiën gewerkt aan een evaluatie van de verschillende agrarische fiscale faciliteiten. Onderwerp van deze evaluatie zijn de landbouwvrijstelling in de inkomstenbelasting, de landbouwregeling in de omzetbelasting en de diverse ‘agrarische’ vrijstellingen in de overdrachtsbelasting.

De evaluatie is het vervolg van een voor het najaar 2007 aangekondigde beoordeling van (onder meer) agrarische fiscale faciliteiten. Doel van deze evaluatie is om inzichtelijk te maken hoe de verschillende faciliteiten werken en of zij nog effectief zijn. Gevolg van deze evaluatie kan zijn dat een of meerdere regelingen aangepast worden. Hoe en of dit zal gebeuren, is vooralsnog koffiedik kijken. De agro-fiscalisten wachten met spanning de evaluatie af.

In de brief van 17 juni 2008 met kenmerk AFP 2008-00381 (antwoord op vraag nr. 1) geeft de staatssecretaris aan dat de aangekondigde evaluatie binnen enkele maanden wordt verzonden.

Mr. P.L.F. Seegers (voorzitter Platform landelijke landbouwnormen, werkzaam bij Belastingdienst Oost). Geschreven op persoonlijke titel

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘landbouwvrijstelling’

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘landbouwregeling’

Meer informatie Ministerie van Financiën, 17 juni 2008: Schriftelijke vragen over het rapport van de Algemene Rekenkamer “Belastingen als beleidsinstrument”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.