Home

Achtergrond

Evacuaties na grote branden bij Yosemite park

De brandweer van Californië heeft een gebied bij het nationaal park Yosemite ontruimd vanwege een grote bosbrand.

Het vuur verspreidt zich ongecontroleerd en bedreigt ongeveer tweeduizend woningen. Het vuur brandt sinds vrijdag ongeveer 30 kilometer van de ingang van het beroemde park, waar het in deze periode van het jaar doorgaans erg druk is met toeristen. Meerdere campings zijn ontruimd. Het vuur, met hier en daar dertig meter hoge vlammen, legde in het weekeinde ongeveer 8000 hectare in de as, maar bedreigt het park zelf niet. Circa tweeduizend brandweerlieden, geholpen door meer dan twintig blusvliegtuigen en -helikopters bestrijden het vuur.

Californië gaat deze zomer gebukt onder een van de ernstigste droogtes in decennia. De afgelopen weken hebben in de staat al een reeks grote en kleinere bosbranden gewoed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.