Home

Achtergrond 211 x bekeken 10 reacties

Europese zuivelindustrie voorziet stabilisering prijzen

De Europese zuivelindustrie verwacht dat de prijzen voor melk en zuivelproducten in de tweede helft van dit jaar zullen stabiliseren.

Dit stelt voorzitter Veijo Meriläinen van de European Dairy Association (EDA). De EDA-voorzitter tekent wel aan dat er nog genoeg onzekerheden zijn. Zo weet de sector nog niet waar de nieuwe aanvoerstromen allemaal vandaan komen.

Toch meent de EDA genoeg aanwijzingen te hebben dat het moeilijk wordt de wereldwijde melkaanvoer in de tweede helft van het jaar op peil te houden. Een medewerker van de organisatie zegt in een toelichting dat de melkproductie in de tweede helft van het jaar altijd iets minder loopt. Daarbij zullen Australië en Nieuw-Zeeland naar verwachting minder aanwezig zijn op de wereldmarkt. Zij hebben nog altijd problemen met de productie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  toonmechy@tiscali.nl

  Jij vindt 30 cent een redelijke prijs. Dan ben je je bedrijf langzaam aan het afbouwen, want de vereiste vervangingsinvesteringen zijn op termijn niet mogelijk, of je moet je boekhoudrapport nog maar eens goed doorlezen.

 • no-profile-image

  LTO boerin

  Twijfel toch een beetjeof Pieter en Ralf wel echt een melkveehouderij managen. Of het zijn personen, die heel erg graag in sober willen leven. Maar zo zijn de veehouders toch niet allemaal en een redelijke prijs voor hun produkt wil toch iedere producent, temeer om dat je ziet dat een andere in de keten wel een goede boterham verdient met datzelfde produkt en dat in zekere zin zelf kan bepalen. Er zijn dus nog altijd boeren die geen betere melkprijs willen, meldt u zich dan kunnen de fabrieken hier rekening meehouden.

 • no-profile-image

  Anny

  Het enigste wat je kunt bij 30 eurocent is uitboeren. Ben je wel goed bij je verstand als je dit schrijft. Als men in de voedsel productie hier zo met omgaat, blijft er niets over!! Het wordt is tijd dat dit profesioneel wordt! Je moet de dienst niet uit laten maken door mensen die zich er zelf aan verreiken! Hier zijn de cooperaties van de boeren voor!! Ze werken blijkbaar nu voor zich zelf inplaats van voor de boeren. Deze hebben zich dan ook goed laten horen, tijdens de leveringsstop van melk in Europa. Het wordt toch is de hoogste tijd dat de echte boeren van zich afbijten, om een redelijke prijs voor hun product. Ze zeggen dat de markt de prijs bepaalt, maar het gaat er om wie bepaalt de markt!!!!

 • no-profile-image

  pieter

  Zo'n 30 cent is toch wel een redelijke prijs. Daar wil ik de komende jaren wel voor melken.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Heeft lang niet alles met management te maken. Schaalgrootte en meerdere factoren spelen een belangrijke rol in de hoogte van de kostprijs.
  Pieter, als jij dat kunt prima, maar ik vind het niet slim om zo'n opmerking over de hoogte van de melkprijs neer te zetten. Dit gaat dan een eigen leven leiden ten nadele van collega's

 • no-profile-image

  Boerin

  Ook hier geldt weer de hoogte van het melkgeld is niet belangrijk. De marge tussen opbrengst en kosten, daar gaat het om. Kwaliteit en imago goed vermarkt zien helpen daar meer bij dan een cursus management, want de meeste boeren kennen hun cijfers wel.

 • no-profile-image

  LTO boerin

  Verwacht de Europese zuivelindustrie, dat de prijs zich stabiliseert op 29-30 eurocent., de prijs van dit moment?

 • no-profile-image

  I. Ralf

  een beetje goede manager moet kunnen werken met 30 cent, zoniet cursus magement nemen.

 • no-profile-image

  toonmechy@tiscali.nl

  Heeft niets met management te maken. Ga er maar vanuit dat de kosten stijgen en dan loop je met een melkrpijs van 30 cent op termijn vast, ook voor goede managers.

 • no-profile-image

  Klaas

  De hoogte van de melkprijs is wel belangrijk, omdat de kosten van veevoer, gasolie en kunstmest het laatste jaar sterk zijn opgelopen en het einde ook nog niet in zicht is. Het is toch niet normaal dat de prijzen in de winkels nog even hoog zijn en de prijzen voor de boer weer sterk zijn gedaald. De zuivel wist vorig de contracten met 4% te verhogen, de supermarkten de prijzen met 16%.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.