Home

Achtergrond

Europarlement: sociale zekerheid grenswerker beter

Grensarbeiders moeten in de toekomst eenvoudiger sociale zekerheid kunnen krijgen. Het Europees Parlement heeft dat vandaag bepaald.

Iemand die een tijd door zijn bedrijf naar het buitenland wordt gestuurd, moet bijvoorbeeld makkelijker een pensioenbreuk voorkomen en kan de grote papierwinkel vermijden bij het verkrijgen van een zorgverzekering.
Europarlementariër Emine Bozkurt (PvdA) heeft namens het parlement het standpunt over dit voorstel geformuleerd. Nederlanders die over de grens wonen, maar in Nederland zorg betalen, kunnen zo makkelijker in Nederland een beroep doen op de gezondheidszorg. Bozkurt ziet hierin een oplossing voor de Nederlandse ’pensionados’ in Spanje, die gebruik willen maken van de Nederlandse gezondheidszorg.
De betrokken Europese ministers moeten nog oordelen over de voorstellen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.