Home

Achtergrond

Europa massaal te water

Tienduizenden Europeanen springen zondag om drie uur 's middags in rivieren, kanalen en meren. Ze willen op die manier onderstrepen hoe belangrijk schoon en natuurlijk water is.

De Big Jump is een idee van het European Rivers Network en wordt in Nederland gecoördineerd door Stichting Reinwater. In Nederland wordt op drie locaties massaal in het water gesprongen: in het IJmeer vanaf strand Blijburg in Amsterdam, in de gracht voor het gebouw van de Rijksmunt in Utrecht en in de Kralingse Plas in Rotterdam.

De simultaansprong wordt al een paar jaar georganiseerd. In 2006 was de grootste Big Jump met 250.000 deelnemers. Vorig jaar ging de Big Jump over de Europese grens en werd ook in het water gesprongen in Egypte, Marokko, Israël, de Palestijnse Gebieden en Jordanië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.