Home

Achtergrond 169 x bekeken

Esperanto-taal komt even tot leven in Nederland

Wie Esperanto hoort, denkt veelal aan een taal uit lang vervlogen tijden. Niets is minder waar: vandaag de dag zijn er wereldwijd nog minimaal tienduizenden mensen die zich op één of andere manier bezighouden met de kunsttaal.

Esperanto is een internationale kunsttaal, ontworpen door de Poolse oogarts en filoloog Ludovich Zamenhof. Hij publiceerde in 1887 onder het pseudoniem dr. Esperanto - iemand die hoopt - het eerste boekje over de taal. Hij ontwierp de taal Esperanto om mensen uit verschillende culturen met elkaar te laten communiceren.

Deze week is in Nederland een groot aantal mensen bijeen die zich bezighouden met het fenomeen. Donderdag en vrijdag komen zo'n vijftig professoren Esperanto en inter-linguïstiek naar Amsterdam. Zij buigen zich daar over de stand van zaken van het Esperanto-onderwijs en bekijken hoe het onderwijs eenduidiger kan en of er bijvoorbeeld docenten of studenten kunnen worden uitgewisseld.

Zaterdag begint in Rotterdam het zogenoemde Wereld-Esperanto-congres dat een week duurt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.