Home

Achtergrond 242 x bekeken

Elektronische I&R schapen uitgesteld naar 2011

De regels voor de elektronische I&R voor schapen en geiten zijn een jaar uitgesteld.

Het wetenschappelijk comité van de EU heeft besloten de individuele registratie van elk dier per 1 januari 2011 in te voeren, een jaar later dan door de Europese Commissie was gepland. Een gekwalificeerde meerderheid in het comité Scofcah besloot hiertoe na grote druk uit met name Groot-Brittannië.

Voor schapen en geiten die voor 31 december 2009 zijn geboren, geldt 31 december 2011 als nieuwe datum. Tot die tijd kan voor deze dieren worden volstaan met de 'oude' oormerken.

Voor dieren die rechtstreeks van het bedrijf naar de slachterij gaan, is de registratieplicht door het comité helemaal geschrapt. Eerder was al duidelijk geworden dat het Nederlandse ministerie van landbouw op deze uitzondering voor slachtlammeren aandrong.

Of registreer je om te kunnen reageren.