Home

Achtergrond 189 x bekeken

Eikenprocessierups slaat toe in Noord-Brabant

Mens en dier in Noord-Brabant ondervinden steeds meer hinder van de eikenprocessierups.

De verschillende GGD'en in de provincie hebben de afgelopen tijd talloze meldingen ontvangen van overlast door het diertje. Dat maakte de GGD donderdag bekend.

De eikenprocessierups gaat van mei tot in juli op eikenbomen in processieachtige colonnes op zoek naar nieuwe bladeren en heeft daar zijn naam aan te danken. In deze maanden verspreidt de rups brandhaartjes die bij mensen ernstige irritaties kunnen geven. Ook de bomen kunnen schade oplopen door vraat door de rups.

De meldingen van overlast in Brabant kwamen van recreanten, fietsers, sporters, kampeerders en kinderen op speelplekken. Volgens de GGD zijn door het warme voorjaar de eitjes van de rups deze keer eerder uitgekomen dan in 2007. De brandharen van de rups veroorzaken irritatie van huid, ogen of luchtwegen of ontstekingsreacties die zeker wel veertien dagen kunnen aanhouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.