Home

Achtergrond 191 x bekeken 5 reacties

Eerste boer in Krimpenerwaard uitgekocht

De Dienst Landelijk Gebied (DLG) heeft in de noordrand van de Krimpenerwaard een agrarisch bedrijf aangekocht met een omvang van ongeveer 20 hectare.

Dat is gebeurd in opdracht van de provincie Zuid-Holland, die hiermee uitvoering geeft aan het Veenweidepact.

In die overeenkomst uit 2005 tussen provincie, gemeenten, hoogheemraadschap en maatschappelijke organisaties staat dat bijna 2500 hectare landbouwgrond wordt omgezet in natuur. DLG onderhandelt met veel grondeigenaren in het gebied.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boerin

  Dat er nog maar vele mogen volgen. Is Nederland van dat probleem af. Kunnen ze alles weggeven aan SBB en Natuurmonumenten voor echte natuur en kan de consument maar genieten van de dezenatuur en de lekkere buitenlandse producten.

 • no-profile-image

  boerin

  Melkveebedrijven op optimale landbouwgrond is ook natuur en platteland. Absurd zo'n beleid. Waterpeil verhogen, Muggen en etc. kweken.
  Meer belasting betalen, want de boeren onderhouden de natuur niet, want die wordt onteigend.

 • no-profile-image

  J. Penders

  Hoeveel belastinggeld gaat er hier naar de creatie van gecultiveerde cultuur die belastinggeld blijft kosten! In tegenstelling tot landbouw die geld oplevert. Ik sluit mij aan bij de vorige reacties; laten we het geld aan het Amazonegebied besteden (en in Nederland geen hardhout meer importeren). In het Amazonegebied verdwijnt nu ± 100.000 ha per maand !!

  Men heeft het over voedseltekort en biobrandstof van maïs is ook al in opspraak.
  In Nederland goede landbouwgrond omzetten in natuur is kortzichtig beleid; we moeten voor de natuur inspanningen leveren waar het ECHT nodig is. Eenmaal ingezet beleid wil men helaas niet corrigeren. DUS we gaan door met het maken van wat cultuur-natuur. we importeren hardhout, aardolie en straks ook voedsel.
  Lang leve de milieuvervuilende transport (die ook olie verbruikt). Over 20 jaar horen we op de tv. dat er t/m ± 2010 fout beleid is uitgevoerd.

 • no-profile-image

  k

  kunnen we ook weer gaan genieten van alle teken, muggen en ander ongedierte wat weer massaal zal terugkeren en voor overlast zal gaan zorgen

 • no-profile-image

  I

  Dit is toch van de zotte!!!
  Straks hebben we de meeste natuur van Europa, maar betaalt iedereen zich blauw om al het geïmporteerde voedsel te kunnen betalen.
  Je gaat bijna denken dat deze regering er op uit is om haar eigen bevolking de nek om te draaien dan wel uit te hongeren.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.