Home

Achtergrond 204 x bekeken 2 reacties

Eerste Kamer akkoord met Scheldeverdragen

Een meerderheid van de Eerste Kamer is zojuist akkoord gegaan met ratificering van de Scheldeverdragen.

Een telefoontje van minister Gerda Verburg (LNV) met de Vlaamse premier Kris Peeters trok de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie over de streep. GroenLinks was al akkoord met de verdragen, en ook D66 stemde in. Peeters verzekerde Verburg vanochtend nog dat Vlaanderen alternatieven voor het ontpolderen van de Hedwigepolder "serieus en welwillend" zal bekijken. De commissie-Nijpels presenteert in november mogelijke alternatieven. Deze moeten passen binnen de kaders van de Vogel- en Habitatrichtlijn.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Klaas

    Dit is volgens mij toch heel iets anders, dan Hofstra in De Boerderij van 8 juli zegt wat er zal gaan gebeuren.

  • no-profile-image

    W. Vael

    Lang leve de rechte rug

Of registreer je om te kunnen reageren.