Home

Achtergrond 164 x bekeken 2 reacties

EU-subsidie voor Nederlandse promotieprogramma’s

De Europese Commissie heeft drie Nederlandse promotieprogramma’s goedgekeurd.

In totaal stelt de Europese Unie 4,3 miljoen euro beschikbaar. Dit meldt het ministerie van landbouw.

Het gaat om programma’s voor de promotie van groenten, kalfsvlees en planten. Alle programma’s hebben een looptijd van drie jaar. Voor het groentenprogramma draagt de Europese Unie 900.000 euro bij. Bij het kalfsvleesprogramma gaat het om een EU-bijdrage van bijna 2,8 miljoen euro. Het plantenprogramma wordt voor ruim 660.000 euro door Brussel gecofinancierd.

Het programma voor groenten is ingediend door AGF Promotie Nederland. Het richt zich op afzetverbetering van paprika’s in Duitsland en Nederland.

Het programma voor kalfsvlees is ingediend door de Centrale Organisatie voor de Vleessector. Hierbij gaat het om voorlichting over kwaliteitssystemen in de kalfsvleessector. De campagne zal zich richten op Nederland, Duitsland en Italië. Het plantenprogramma van het Internationaal Bloembollen Centrum, richt zich op afzetversterking van snij-tulpen in de Scandinavische landen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Piet Wisse

    Kalf: Het subliemste gerecycelde stukje vlees!

  • no-profile-image

    gert

    we hadden al :kip het veelzijdigste stukje vlees

Of registreer je om te kunnen reageren.