Home

Achtergrond

EP-rapport: zuivelquota licht verruimen

De zuivelquota moeten voorlopig met slechts met twee keer 1 procent worden uitgebreid tussen 2009 en 2011.

De stappen daarna hangen af van een evaluatie in 2010. Dat stelt de Portugese sociaal-democraat Luis Manuel Capoulas Santos voor in een rapport over de 'health check', de aanpassing van het landbouwbeleid. Capoulas Santos is door de landbouwcommissie in het Europees Parlement aangewezen als rapporteur.

De Portugees is voorzichtiger dan de Commissie, die een verruiming met vijf keer 1 procent tussen 2009 en 2014 bepleit. Volgens hem is voorzichtigheid geboden vanwege de prijsschommelingen op de markt en de sterk uiteenlopende standpunten in de lidstaten. Nederland wil de quota, in aanloop naar afschaffing in 2015, met zes keer 2 procent verhogen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.