Home

Achtergrond 256 x bekeken 3 reacties

EMB dreigt met nieuwe acties

De Duitse organisatie van melkproducenten (DMB) heeft op het congres van de European Milk Board (EMB) bij Straatsburg gedreigd met nieuwe zuivelacties.

Voorzitter Romuald Schaber noemde de recente melkstakingen in Duitsland een succes, maar dreigde anderzijds toch met nieuwe acties als de politiek niet luistert naar de eisen van de EMB. Ook de Franse organisaties van melkproducenten (OPL), die nog niet veel weerklank heeft gevonden, dreigde met melkstakingen in de Vogezen en de Calvados.

De EMB herhaalde op het congres haar eisen van een kostendekkende melkprijs, behoud van quotering en van maatregelen om de markt te reguleren (zoals de mogelijkheid om product uit de markt te nemen. De Europese melkproductie moet volgens de EMB worden afgestemd op de behoefte in de EU, en niet op de vraag vanuit de wereldmarkt.

De federatie pleitte ook voor één Europese melkprijs van rond de 40 cent per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  eerlijk duurd het langst

  nu gaan ze weer daar kunnen wij nog wat van leren

 • no-profile-image

  BDM lid

  Hoe kunnen Nederlanders nu oordelen over de akties in Duitsland als ze niet eens weten welke groep de aktie's organiseert!

 • no-profile-image

  milchbauer

  es sollten sich alle milchbauern zusammentun und für bessere milchpreise kämpfen die industrie macht es uns doch vor. wenn du einen schlepper kaufst was kaufst du fendt deutz case ? die fabriken sind zusammen geschlossen und fragen doch fast was sie wollen. wenn wir uns zusammen schliessen dann können wir das auch. ich weiss nicht wie das bei euch ist aber ich würde lieber nur 50 kühe melken und 100.000€ verdienen als 150 kühe und 110.000€ zu verdienen
  denkt darüber nach und schliesst euch alle dem DDB an denn nur gemeinsam sind wir stark

Of registreer je om te kunnen reageren.