Home

Achtergrond 223 x bekeken

Duitsland gaat ICE's vaker controleren

Duitsland gaat de jongste generatie ICE's vaker controleren na de ontsporing van een dergelijke ICE-3 bij Keulen.

Door het ongeluk viel ook de ICE-verbinding Amsterdam-Frankfurt uit. De Duitse spoorwegen hebben besloten ICE-treinstellen van de bouwserie 3 voortaan om de 60.000 kilometer te inspecteren, en niet meer om de 300.000 kilometer.

Vorige week woensdag was een ICE-trein door een gebroken as bij het centraal station van Keulen uit de rails gelopen. Kennelijk trok zowel een passagier als een conducteur aan de noodrem, waardoor ernstige gevolgen zijn voorkomen, meldden Duitse media vandaag.

Uit veiligheidsoverwegingen besloot de Deutsche Bahn (DB) meteen tot een extra onderzoek van alle treinen van het type ICE-3. De DB hoopt vrijdag de controle te hebben afgerond, waarna er weer volgens de normale dienstregeling kan worden gereden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.