Home

Achtergrond

Drukte door tweede uittocht vakantiegangers

De tweede uittocht van vakantiegangers zal vandaag en dit weekeinde drukte op de wegen veroorzaken.

Vandaag beginnen in het zuiden de schoolvakanties. De ANWB waarschuwt daarbij voor files op de wegen in het buitenland, waar ook vakanties beginnen.

Naar verwachting gaan zo'n 750.000 Nederlandse vakantiegangers op weg. Van hen gaan er naar schatting 450.000 naar het buitenland. Binnen Nederland zal het waarschijnlijk vooral op de wegen richting de Nederlandse kustprovincies en het noorden druk worden. De avondspits zal vrijdag extra vroeg beginnen, voorspelt de ANWB, die echter geen grote problemen verwacht.

De automobielorganisatie voorziet dat net als vorig weekeinde de routes door de Alpen zullen dichtslibben en de wachttijden bij de Sint Gotthardtunnel in Zwitserland en voor de Tauerntunnel in Oostenrijk enorm zullen oplopen. In Frankrijk lopen de routes naar het zuiden vol en zijn de wegen bij de start- en finishplaatsen van de Tour de France extra druk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.