Home

Achtergrond 172 x bekeken

Drukste dag op Schiphol verloopt rustig

Met ruim 3100 vertrekkende en arriverende vluchten en ongeveer 175.000 passagiers is vrijdag als 'drukste dag' op Schiphol rustig en soepel verlopen.

Bij vlagen vormden zich lange rijen in de vertrekhallen, maar deze losten zich ook weer snel op. "Voor de marechaussee was deze vrijdag niet drukker dan een normale vrijdag. We hadden het rustiger dan vorig jaar op de drukste dag,'' zei een woordvoerder van de Koninklijk Marechaussee op Schiphol. "Reizigers hoefden maximaal een paar minuten te wachten in de rij van de paspoortcontroles'', aldus de zegsman. De marechaussee inde circa twintig openstaande boetes. Ze kreeg verder slechts een paar aangiftes binnen en verstrekte ongeveer dertig nooddocumenten.

Een woordvoerster van de luchthaven beaamde dat ondanks de vele passagiers alles goed is verlopen. Schiphol zette extra personeel en parkeerplaatsen in om de drukte het hoofd te bieden. "Er waren slechts een paar honderd mensen meer op Schiphol dan vorig jaar op de drukste dag'', zei de zegsvrouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.