Home

Achtergrond 1 reactie

Driekwart hennen in EU in legbatterij

In de EU wordt nog driekwart van de leghennen in kooien gehuisvest.

Het aandeel van de alternatieve huisvestingsystemen is in een jaar gestegen van 22,5 procent naar 24,9 procent.

Dat blijkt uit een overzicht van het Duitse marktbureau ZMP, dat zich baseert op cijfers van de Europese Commissie over 2007. In de EU van 25 lidstaten (zonder Roemenië en Bulgarije) loopt 15 procent van de leghennen in scharrelstallen. De Freilandhaltung herbergt 8 procent van de leghennen. De biologische houderij houdt 2 procent van de hennen. Totaal is dat 24,9 procent. In 2006 liep 22,9 procent van de hennen in een alternatieve huisvesting.

Tussen de landen zit een groot verschil. Oostenrijk is het verst in de omschakeling van kooi- naar alternatieve huisvesting. Daar zit nog maar 30,1 procent van de hennen in kooien. In Litouwen ligt het aandeel alternatieve huisvesting nog maar op 2,0 procent. In Nederland lopen meer hennen in een alternatieve huisvestingsvorm dan in kooien. De legbatterijen hebben in Nederland nog een aandeel van 45,9 procent.

Eén reactie

  • no-profile-image

    a nonymus

    en toch zyn alle eiers scharreleiers. ik begryp iets niet. hoe kunnen 25% van de kippen zoveel eiers leggen. papier zal wel gewillig zyn en iemand zit geweldig zyn zakken te vullen. lieve politiek correcte agitatoren, de ene dag waren het nog allemaal batteryeiers en na een paar demonstraties allemaal vryeuitloop ofzo. hebben jullie daar aandelen in? lykt my boosopzet met voorbedachten rade. achja de mens wil bedonderd worden he.
    daxehd denh ik. ben niet bezopen, dus de vertekening wordt niet alcoholisch gecompenseerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.