Home

Achtergrond 336 x bekeken 4 reacties

'Doel groene stroom niet haalbaar'

Extra maatregelen zijn nodig om in 2020 de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Ook de doelstelling om in dat jaar minstens 20 procent groene stroom op te wekken, kan niet worden gehaald.

Dat staat in de Milieubalans 2008 van het Planbureau voor de Leefomgeving, waar RTL Nieuws de hand op wist te leggen.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Vrom gaat het nog slechts om een conceptversie van het jaarlijkse rapport dat het bureau, waarin recent het Milieu- en Natuurplanbureau en het Ruimtelijk Planbureau zijn opgegaan, opstelt.

Verder zou volgens het rapport het bijmengen van biobrandstof verkeerd uitpakken. Bij productie en vervoer van biobrandstof zou zoveel van het broekasgas CO2 vrijkomen dat het juist zou kunnen leiden tot een toename van de uitstoot van dit gas, terwijl juist een afname beoogd werd.

Verder zouden volgens het Planbureau voor de Leefomgeving verhoging van accijns op brandstof en de vliegtaks er nauwelijks toe leiden dat mensen minder gaan rijden of vliegen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Arjan

  Er is maar 1 reele milieuvriendelijke oplossing voor het wereldenergieprobleem en dat is kernenergie. Laten we dit onderwerp ontdoen van emotie en serieus naar de mogelijkheden kijken.

 • no-profile-image

  nn

  Oli komt zonder moeite uit de grond, daar hoef je niet voor te boren. Je hoeft het ook niet met alle risico's van dien over de wereldzeeen te vervoeren. En de kwaliteit euro loodvrij is zonder te kraken standaard. Ook komt het zomaar bij de pomp. Als dit bij biobrandstof niet kan waarom hier dan wel!!

 • no-profile-image

  Alex van der Beek

  Er is genoeg groen stroom in Nederland

  Natuur getrouwe kunstof bomen die licht, warmte en wind omzetten in (groene) elektriciteit.


  Ik wil met mijn Groene Energie Bomen een alternatief of de markt brengen, zodat wij niet langer ons landschap hoeven tevervuilen met windmolens en grote zonne torens, er is al genoeg land vervuild. Bomen hebben miljoenen jaren nodig gehad om via trial and error het meest effectieve design te ontwikkelen, het quantum effect dat boom kruinen hebben geeft ons een enorm groot aktief energie vlak waar elektriciteit verkregen kan worden.

  Ik ben Nederlander, woonachtig in Riga, Letland en ik ben lang aan het knutselen geweest maar nu is het dan eindelijk zover.De investering die nodig zijn om natuur getrouwe kunstof bomen te ontwikkelen/produceren krijg ik van verschilende research en development fonds uit het Midden Oosten, de verwachte groei zal nog verdere investeringen vergen. Ik ben dit project reeds in 2002 begonnen, er was toen nog niet veel aandacht/bekendheid voor de ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van de nano photovoltaic en nanothermovoltaic, ook was er weinig bekend over de nano piezo techniek, een technologie die elektriciteit produceert uit beweging (wind bijvoorbeeld)
  De bomen strukturen worden gemaakt van plastik, wij denken om veel gerecycled plastik
  te gebruiken, met name oude autobanden en plastik flessen - dus we ruimen
  ook nog een beetje de wereld op. Plastik laat zich makkelijk gieten dus uitermate geschikt voor het maken van gekke vormen. Alhoewel, onze bomen er natuurlijk uit gaan
  zien, zodat ze harmonisch bij ons landschap passen.

  Wij kunnen deze bomen, planten (bloemen) en heggen vrij gemakkelijk "planten" - in de grond zetten. Dit lijkt een beetje op een "vader & moeder verbinding". Wij boren een gat in de grond (er zijn zulke grote boren) natuurlijk diep genoeg, hierna plaatsen wij een betonnen paaltje, over het paaltje plaatsen wij de boom, waarna er nog een ring met 5/4 armtjes omheen gelegd wordt, zodat de boom aan alle kanten gesteund is. Als we klaar zijn zie je helemaal niets meer.

  Dus onze boom structuren (de stam, met zijn takken en twijgjes) zijn gemaakt van plastik. Aan de twijgjes komen de blaadjes, afhankelijk van het boom type, krijgen ze de juiste soort blaadjes, Dus beuk krijgt beuke blaadjes en een Eik krijgt eikeblaadjes. Onze blaadjes worded gemaakt van een hoog waardige konductieve plastik polymeer, en hebben een kombinatie van foto zonne cellen (nano photovoltaic voor het omzetten van licht in elektriciteit) en warmte cellen (nano thermovoltaic voor het omzetten warmte in elektriciteit). Dus ons Nano blad doet veel werk, zelfs als het bewolkt is werken ze heel goed.
  De wind-energie - De wind die altijd aanwezig is (ok, heel soms is het wind stil) speelt met onze blaadjes en laat ze flatteren. Om nu deze wind energie om tezetten in elektriciteit heeft men hele kleine generatoren ontwikkeld, deze heeten Nano haartjes of ook wel nano wires, deze hele kleine haarjes zijn supergevoelig en reageren op externe beweging, bijvoorbeeld door wind, zodra ze geduwd, gebogen, gedrukt of heen en weer
  worden gesligerd maken ze elektriciteit. Dit piezo voltaic materiaal is intern verwerkt in de steel van blad , en in de twijgjes en takken van de boom of plant.

  Het produkt zal voor een groot deel uit gerecycled materiaal bestaan, en krijgt een garantie periode van 20 jaar.

  Het heeft me in elkgeval verbaasd, dat Nederland niet eerder gereageert heeft op mijn oproep voor investeerders. Het idee is ingeslagen als een bom en reakties uit alle vier hoeken van de wereld geven aan dat men liever een paar Nauurlijkende Energie Bomen plant dan een windmolen(4 x op CNN). Een boom of struik is toch zoveel meer, onze bomen en struiken kunnen gebruikt worden voor bescherming van duin gebieden, of voor bescherming tegen zon en wind, vooral in warme landen.

  De prijs van een energie boom is afhankelijk van de hoogte en het aantal bladeren. Als voorbeeld hebben wij voor het Midden Oosten een Gulf Palm boom ontwikkelt, deze Palm 8 meter hoog met 36 palm bladeren levert per jaar meer dan 5000 kWh, en kost ongeveer 10.000 dollar. Met de verdure ontwikkeling van onze technologie verwachten wij de prijs naar beneden te drukken. Voor de Nederlandse markt komen er energie bomen zoals, de Kastanje, Beuk, Els en Maple. Voor Nederland en de Wadden eilanden is dit een aardig alternatief, behoud van het landschap, en groene energie tegen een betaalbare prijs. Wij hebben reeds email kontakt gehad met mensen van het Wadden beheer, en De Gemeente Drenthe en wij zullen in de toekomst nog het een en ander gaan bespreken, met name bescherming van duin gebieden met natuur getrouwe bomen en struiken. Tevens kunnen onze bomen ook gebruikt worden voor de agro industrie, water management, wind bescherming voor jonge planten.


  Bomen hebben een esthetische functie: ze verfraaien de stad , eiland (zowel belangrijke ontmoetingsplekken als het directe uitzicht vanuit de woning); Bomen hebben een architectonische functie: ze zorgen voor een herkenbare samenhang tussen de stedelijke ruimten waaruit de stad is opgebouwd. Bomen geven een vermindering van de visuele hinder en de geluidshinder. De psychologische werking is nog een stuk groter dan de gemeten werking; Bomen zorgen voor een beter (micro) klimaat: extreme temperaturen worden gematigd, bomen geven beschutting tegen wind en zon. Bomen zijn een inspiratiebron voor artistieke creativiteit. Bomen hebben een cultuurhistorische functie: ze maken de geschiedenis van een plaats zichtbaar, en zijn soms een tastbare herinnering van een historische situatie. Bomen zijn een symbool voor groei en geven energie. Bomen hebben tot slot een economische waarde. De aanwezigheid van bomen, en dan vooral oudere bomen, verhoogt de waarde van onroerend goed en levert meer elektriciteit.


  Solar Botanics wil in de toekomst ook in Nederland gaan produceren, voor landen zoals, Duitsland, Belgie, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugaal en Italie. Dat betekent werk voor Nederland op gebied van produktie en assemblage, opslag en transport, distributie, planning, management.

  Onze website zal eind van de maand klaar zijn.  Voor meer informatie schrijft u aan solarbotanic@apollo.lv

  Alex van der Beek

 • no-profile-image

  Hanneke

  Geen wonder dat de steefcijfers niet gehaald worden... Je wilt niet weten wat de provincie hier al niet doet om te voorkomen dat je een MAIsvergister op je bedrijf plaatst...

Of registreer je om te kunnen reageren.