Home

Achtergrond

Dodental overstromingen Oekraïne stijgt

Het dodental door de overstromingen na zware regenval in Oekraïne is tot 22 opgelopen.

Dat hebben de autoriteiten in het Oost-Europese land vandaag laten weten, aldus het Russische persbureau Interfax. Zondag stond het dodental nog op dertien. Tienduizenden mensen hebben hun huis verloren.

Het is de ergste watersnood in Oekraïne in honderd jaar. De autoriteiten ramen de schade op ruim 100 miljoen euro. De rivier Dnjestr is op veel plaatsen buiten zijn oevers getreden. In het westen van Oekraïne zijn tal van wegen ondergelopen. Honderden dorpen en steden zitten zonder elektriciteit en ongeveer negenhonderd bruggen zijn beschadigd. Zeker 34.000 hectare landbouwgrond is overstroomd.
In het buurland Roemenië zijn door de overstromingen vier mensen omgekomen in het noordelijke district Maramures. Twee mensen worden vermist. De Roemeense autoriteiten hebben 12.000 mensen geëvacueerd. Een aantal van hen mag weer naar huis terug, omdat op sommige plaatsen het waterpeil daalt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.