Home

Achtergrond 208 x bekeken 11 reacties

Dierenpartij wil brandveilige stallen

Vee- en dierenverblijven moeten beter worden beschermd tegen brand. Dat vindt de Noord-Hollandse afdeling van de Partij voor de Dieren.

In de huidige brandveiligheidsvoorschriften en bouwbesluiten worden dieren gezien als productiemiddelen, net als apparaten en dat moet veranderen.

De partij (twee van de 55 zetels in Provinciale Staten) wil dat het provinciebestuur organisaties zoals het Goois Natuurreservaat aanspoort om maatregelen te nemen. Ook wil de Partij voor de Dieren dat de provincie bij de ministeries van Vrom en Binnenlandse Zaken en bij gemeenten aandringt op aanpassingen in het Bouwbesluit en bouwverordeningen.

Lees ook
Dierenbescherming bezorgd over branden
Dertig koeien dood door brand in stal
Ontruiming in Betuwe na brand kuikenstal
Bijna 1.300 varkens vinden dood bij brand
Schapen en lammeren omgekomen door brand
60.000 kippen dood door grote brand
Duizend varkens omgekomen bij brand

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wat een

  Waar wil jij dan jou voedsel vandaan halen Hertogs uit Oss ?? (was hier laatst,vieze stad trouwens) Als jij zulke stoere taal kunt uitkramen hier op dit forum, wees dan ook zo eerlijk om hierop een antwoord te geven. Maar volgens mij ben jij zo geestelijk in de war dat je nog te dom bent om te eten.

 • no-profile-image

  Jorrit

  Partij van de dieren ziet ook weer kans om ergens op te reageren als er wat mis gaat!
  Als deze partij zich nou eerst is verdiept in heel de veehouder sector voordat er zulke onzinnige kreten verspreidt worden!

 • no-profile-image

  Hertogs

  Goed zo Partij voor de dieren. Op kosten jagen die boeren. Je kunt niet kritisch genoeg zijn. hoe meer kosten, des te eerder is het hele zootje failliet. kan alles terug naar de natuur. Uiteraard een natuur zonder Jacht. Hoeft ook niet meer want die Bernhard is toch al dood. Gelukkig.

 • no-profile-image

  ajverschoor@kliksafe.nl

  @hertogs: kijk eens wat verder dan je eigen geraniums en praat niet zo verschrikkelijk dom. Als er gebeurt wat jij wilt kunnen er echt heel veel mensen van de bijstand gaan trekken. Misschien wordt die dan wel direct opgeheven, of er komt een modulatiekorting overheen, het plafond is bereikt... Ga maar in Polen werken, zeggen ze dan tegen je.

 • no-profile-image

  N.R.

  Als die RUFTE van die partij hun eigen onderdanen een beetje meer in toom zou houden zou dat ook heel wat branden schelen. Een stroomstoot-wapen zou wonderen doen naast de eventuele brandmelders...

 • no-profile-image

  ned. inwoner en kiezer

  ik heb grote bedenkingen wat het bestaansrecht is van deze partij,volgens mij is het partijrecht een toegevoegde waarde voor het recht en welzijn van een bevolkingsgroep, dus geen dieren, opheffen deze onjuiste partij,en de zetels verdelen onder partijen die dit wel doen!!!!!

 • no-profile-image

  effe

  Laten we vooropstellen dat de branden het gevolg zijn van ongelukkige omstandigheden en niet van kwaadwillendheid van de "groeperingen". Pas als je dat kunt bewijzen mag je ze in de media etc. aan de hoogste boom opknopen. Dat er aandacht gevragen wordt voor brandveiligheid is niet verkeerd. Maar ik vind het ver gaan dat de PvdD zich daarover druk maakt. Eerder een taak van de verzekeraars, gemeenten en brandweer. Ondernemers zijn zichzelf ook wel bewust dat het brandveiliger kan en moet, maar dat heeft z'n tijd nodig. Als de "groeperingen" nu eens niet continu boertjes plagen dan komt er tijd om hier ook aandacht aan te besteden. De "groeperingen" kunnen zich eens beter buigen over de top inkomens van de zogenaamde top bestuurders in Nederland. Egoistische geldwolven zijn het. Ikke en rest kan .... Als men eerst maar eens de verdeling van de toegevoegdewaarde in de voedselketen zouden verdelen. Dan krijgt de primairesector financiële ruimte om zaken zoals brandveiligheid aan te pakken. Nu blijft er soms minder over dan een droge boterham. Terwijl de topper bij bv VION zich buigen over een bootje meer of huisje aan te schaffen

 • no-profile-image

  ajverschoor@kliksafe.nl

  Natuurlijk is het triest als die dieren levend verbranden of verstikken. Denk maar dat dat ingrijpt in het boerenhart! Maar dit gaat me te ver. Ga eerst maar eens de brandveiligheid in de huizen verbeteren. Ga daar dan eerst maar brandmelders o.i.d. verplicht stellen. Dieren gaan nog steeds niet boven mensen!

 • no-profile-image

  r

  Hertogs, als we jou dan in de natuur loslaten, kunnen we op jou jagen, er zijn er zat die de trekker graag overhalen.
  Man, praat toch niet zo dom, mensen zoals jij staan bij een voedseltekort of hongersnood vooraan. laten we hopen dat het zover niet komt.
  ik moet echt op de pot van jou, bah.

 • no-profile-image

  de brand

  Kan iemand dat kantoor van pvdd even in de hens zetten. Kijken of daar de brandveiligheid wel in orde is.

 • no-profile-image

  .

  Ik denk dat die partij dan eerst zijn kiezers moet vertellen dat het criminele praktijken zijn om brand te stichten. Dat scheelt denk ik wel de helft van die branden!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.