Home

Achtergrond 174 x bekeken

Defensie blijft hoofdsponsor Vierdaagse

Defensie verlengt de samenwerking met de Stichting de Vierdaagse en de gemeente Nijmegen en blijft daarmee tot zeker 2013 de hoofdsponsor van het wandelevenement.

Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) tekende daartoe vandaag een overeenkomst. De bijdrage is in natura, aldus Defensie. Het gaat onder meer om de opbouw van Kamp Heumensoord, het beschikbaar stellen van militaire muziekkapellen en van transport- en communicatiemiddelen en het leggen van een pontonbrug over de Maas bij Cuijk. Daar trekken de wandelaars overheen.

Voor Defensie levert de jaarlijkse tocht veel publiciteit op. De Vierdaagse begon ooit als een militaire mars. Nu vormen de militairen een tiende deel van de deelnemers. Er lopen 4722 militairen mee, van 1521 uit Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.