Home

Achtergrond 201 x bekeken

Dag van Mens en Dier jubileert

Voor de zestigste maal wordt dit jaar in de Hollandse Biesbosch de Dag van Mens en Dier gehouden. Ongeveer 15.000 mensen zijn zaterdag afgekomen op het evenement in de Merwelanden.

Dat is ongeveer anderhalf keer zoveel als normaal, constateerde bestuursvoorzitter Geurt van den Brink van Landbouwtentoonstelling Dordrecht zaterdag tevreden. Hij denkt dat de grote opkomst mede te danken is aan het mooie weer.

De Dag van Mens en Dier was in eerste instantie een dag waarop paarden, koeien en schapen werden tentoongesteld. Er werd voorlichting gegeven over melkproductie en het onderhoud van het trekpaard, dat toen nog voor de ploeg liep. In de loop der jaren kwam het accent veel meer te liggen op de harmonieuze aspecten van de relatie tussen mens en dier. Van de oude onderdelen is alleen de paardenkeuring nog over.

"De interactie en het plezier moeten centraal staan'', zegt Van den Brink. "De dieren willen met veel plezier iets voor de mensen kunnen doen.'' Tegenwoordig draaien de meeste onderdelen niet om agrarische -, maar gezelschapsdieren. Zo heeft een papegaaienoptocht plaats en zijn er een demonstratie met roofvogels, een Kozakkenshow met paarden en een kamelenpresentatie. Wie wil weten hoe hij of zij verantwoord met dieren kan omgaan, kan daarover informatie krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.