Home

Achtergrond 190 x bekeken 8 reacties

Controles mogen niet leiden tot ondergang slachterijen

De aanscherping van controles bij slachthuizen mag er niet toe leiden dat het voortbestaan en dus ook de regionale spreiding van deze bedrijven in gevaar komt.

Die oproep deed de Tweede Kamer donderdagavond aan landbouwminister Gerda Verburg.

Door de problemen bij de Voedsel en Waren Autoriteiten (VWA) is er een verhoogd risico op fraude bij kleine en middelgrote slachterijen, zo bleek onlangs uit onderzoek van de commissie-Vanthemsche. Verburg wil daarom het toezicht op deze bedrijven verscherpen.

Tweede Kamerlid Janneke Snijder (VVD) vindt dat dit er niet toe mag leiden dat slachterijen in de problemen komen en hun activiteiten moeten staken. Zij diende hierover een motie in, die door een grote meerderheid wordt gesteund.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  als die dieren niet in het slachthuis komen ,wat denk je dan wat er gebeurt met die dieren,net als zieke mensen zeker in een verpleeghuis worden opgenomen en nog langer lijden.

 • no-profile-image

  gert

  en nu maar hopen dat die dieren allemaal netjes geeuthaniseerd worden door een dierenarts voor 80 euro per stuk,ik denk dat de praktijk anders is en die dieren nog langer lijden moeten

 • no-profile-image

  vd berg

  als je de kop van het leest denk ik: wie is er nu verkeerd bezig.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Dierenartsen moeten beloond worden als zij vertellen wat er mis gaat

  Nog even een citaat, ze moeten beloond worden? Volgens mij krijgen ze salaris, is dat niet beloning voor gedaan werk? Ik weet niet hoe het bij linksdekend Nederland is?

 • no-profile-image

  m.s.beastly

  Wat heeft het voor nut als misstanden met wrakke, kreupele en zieke dieren aan de kaak worden gesteld en er vervolgens niets aan gedaan mag worden: OMDAT SLACHTERIJEN IN PROBLEMEN KOMEN. Er moeten juist strengere controles en meer openheid komen in slachthuizen, beter nog glazen wanden om te laten zien hoe dieren aan hun einde komen. Dierenartsen moeten beloond worden als zij vertellen wat er mis gaat en de meerderheid van de bevolking steunt dit.

 • no-profile-image

  gert

  bij VWA zoeken ze nog 40 dierenartsen om de controles te verscherpen,dan wordt er heel wat vee afgekeurd dan krijgt Rendac het druk

 • no-profile-image

  Jeroen

  m.s.beastly,

  Daar is mevrouw weer.
  Hoe denk je dat een biologische koe aan zijn einde komt? Knuffelend? Snap zulke mensen niet...... hoe wil je dan leven, want hoe je het ook bekijkt heeft alles met elkaar te maken!

 • no-profile-image

  Patrick

  Tja, ik moest het echt 4 keer lezen. Ze verwacht dus eigenlijk bij meer controle meer wanstanden, maar ze wil dus niet dat wanstanden aangepakt worden.
  Typich VVD en CDA. Het Heilige woord daar is marktwerking.
  Maar voor deze Laffe 'leiders' voor komende generaties, en alle kinderen in de toekomst, is het woord marktwerking hetzelfde als je de laatse paling verkopen in de hele wereld met het argument, so what, ik heb toch een kooper, dus zeur aub niet over marktwerking.
  En toch is Gerda een groot leider in potentie. Ze heeft alleen nog niet door dat ze misbruikt wordt door de lobbiesten van de schijnheilige CDA.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.