Home

Achtergrond 138 x bekeken

Consumentenvertrouwen VS onverwacht gestegen

Het vertrouwen van de Amerikaanse consumenten in de economie is in juli onverwacht licht gestegen. De index die het consumentenvertrouwen weergeeft, kwam in juli uit op 51,9 tegenover een herziene stand van 51 in juni.

Dit blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Conference Board. In juni bereikte het vertrouwen van de Amerikaanse consumenten het laagste niveau van de afgelopen zestien jaar. Analisten gingen voor juli uit van een verdere afname van het vertrouwen, tot een stand van 50.

Volgens Conference Board komt de eerste stijging van de index sinds december vorig jaar vooral doordat de zorgen over de inflatie iets zijn afgenomen. De verwachtingen voor de toekomstige ontwikkeling van de economie zijn daardoor licht positiever dan in juni. Consumenten zien de huidige situatie van de Amerikaanse economie echter nog steeds heel somber in.

De index van het vertrouwen staat, ondanks de lichte stijging, nog altijd ruim de helft lager dan in juli 2007.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.