Home

Achtergrond

ConsuWijzer voorziet in behoefte

De Nederlandse consument weet ConsuWijzer, het informatieloket van de overheid voor praktische tips en advies over consumentenrechten, goed te vinden.

De site is sinds de lancering in oktober 2006 al een miljoen maal geraadpleegd. Een bezoek duurt gemiddeld vijf minuten. In de eerste helft van dit jaar vroegen bezoekers 55.000 voorbeeldbrieven en infobladen op. Die informeren de consument en helpen hem bij het schrijven van "Deze cijfers laten duidelijk zien dat ConsuWijzer in een behoefte voorziet", zegt staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken.

De site is een initiatief van de Consumentenautoriteit, NMa en OPTA. Zij krijgen via de site ook klachten binnen. De meeste gaan over garantiebepalingen, het ongevraagd overzetten naar een ander telefoonbedrijf, overstapproblemen bij internetproviders en klantenwerving door energiebedrijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.