Home

Achtergrond 216 x bekeken 6 reacties

Commerzbank voorziet sterk stijgende vleesprijzen

De vleesprijzen laten volgend jaar een krachtige stijging zien. Dat voorspellen analisten van de Duitse Commerzbank na onderzoek.

In een studie wijzen de grondstoffenmarktexperts van de bank op de wereldwijd snel toenemende vraag naar vlees en de fors gestegen voerkosten in de vee- en varkenshouderij.

Ook speculanten zorgen voor een prijsopdrijvend effect, zo toont de studie aan. Tot dusver stegen de vleesprijzen niet in hetzelfde tempo mee, omdat de markt nog te maken had met een overaanbod. Bovendien stammen de aangeboden varkens en runderen nog uit de periode dat de kosten zich nog op een lager niveau bevonden.

Vleesvarkens en –runderen worden volgend jaar een slordige 20 procent duurder, verwachten de analisten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bert

  juist. altijd prtaten over een lange termijn.
  dan stoppen de boeren niet, en denken toch nog extra geld lenen, staks komt het goed. gevolg. aantal varkens blijven hoog. en iedereen die aan de boeren verdiend, lachen weer in het vuistje.

 • no-profile-image

  gert

  veel beloven en niks geven ,doet de gek in vreugde leven,na de WTO onderhandelingen zal de EU overspoeld worden met goedkoop vlees uit Zuid-Amerika hier werkt de nederlandse delegatie aan mee

 • no-profile-image

  Klaas

  Altijd praten over de langere termijn, zo houd je domme boeren rustig.
  En maar hopen op betere tijden, want hoop doet leven. Op langere termijn zijn er alleen geen boeren meer, kunnen die slimme bestuurders ook in de ww.

 • no-profile-image

  richard

  waar koop je die ronde wonderbol waarmee je de toekomst voorspel? in 1 v/d goedkoper duits superketens misschien? trouwens na regen komt ALTIJD zon!! alleen moeten er dan nog wel genoeg agro-ondernemers in leven zijn in dit zeer anti-agrolandje

 • no-profile-image

  nol

  We dachten afgelopen voorjaar ook dat de vleesprijzen zouden stijgen door het import verbod voor brazilie. Helaas was het tegendeel waar. de tussenhandel houdt systematisch de prijzen laag om zoveel mogelijk winst te kunnen maken. Helaas is de Vion opgericht door de boeren maar deze organisatie draait dezelfde boeren weer de nek om.

 • no-profile-image

  PLASJE

  ...l.. gaat Plasje dit weekend voordat ze
  doodgaat nog maar even een flinke
  T-Bone eten.... al vreest ze wel dat dat
  weer een buitenlandse is.....

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.