Home

Achtergrond

China: eigen mensen voeden is uitdaging

China zal de komende jaren flink moeten investeren in de landbouw om de eigen populatie te kunnen blijven voorzien van graan.

Klimaatveranderingen en urbanisatie zijn de belangrijkste problemen waarvoor de Chinese voedselvoorziening zich gesteld ziet, zo liet de Chinese premier Wen Jiabao woensdag weten op de website van het Chinese kabinet.

Volgens de premier zijn de graanproductie en de binnenlandse vraag op dit moment goed op elkaar afgestemd. Daar komt de komende jaren verandering in. De bevolkingsgroei houdt aan, evenals de urbanisatie. De hoeveelheid landbouwland neemt juist af door klimaatveranderingen die onder meer een tekort aan water veroorzaken. Ook wordt veel grond gebruikt voor de bouw van woningen of industrie.

De overheid zal er strikt op toezien dat de beschikbare agrarische grond niet verder afneemt, aldus Wen Jiabao. Ook beloofde hij onder meer de subsidies aan boeren te verhogen. China blijft op deze manier genoeg graan produceren om ook over tien jaar in de eigen behoefte te kunnen voorzien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.