Home

Achtergrond 250 x bekeken

China blokkeert lelie-export

China houdt sinds vorige week vrijdag enkele containers met Nederlandse lelies vast vanwege de vondst van lelie symptoomloos virus (LSV).

Dat bevestigen de PD en de BKD. Volgens de PD heeft China vorige week noodmaatregelen getroffen van LSV. De BKD weet te melden dat in Beijing een onbekend aantal containers van exporteurs wordt tegengehouden. Om welke exporteurs het gaat, weet de BKD niet te melden. Anthos was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

China zou een nultolerantie van LSV. Volgens de BKD bestaan wel LSV-vrije leliepartijen, maar voldoen lang niet alle partijen aan deze eis. Volgens de PD vindt donderdag overleg plaats met Anthos over de gevolgen voor de Nederlandse lelei-export.

Lelie symptoomloos virus is een schadelijk virus. In de bollenteelt treedt opbrengstreductie op. In de broeierij is het takgewicht lager en zijn de knoppen korter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.