Home

Achtergrond

CR9090 Elevation: New Hollands grootste combine

Afgelopen vrijdag onthulde New Holland in Parijs haar nieuwste combine: de CR9090 Elevation. Volgens New Holland de grootste combine in de markt.

De CR9090 dorst via twee 2,6 meter lange, axiale dorstrommels en maakt gebruik van intelligente techniek.

Wat is er dan zo groot aan deze nieuwkomer die dorst via twee 2,6 meter lange, axiale dorstrommels en die gebruik maakt van intelligente techniek? Let op: een 435 kW (591 pk) 13 liter Iveco motor, een 10,7 meter breed maaibord, een 12.500 liter graantank, 6,5 vierkante meter zeefoppervlak en een 1.160 liter brandstoftank.

Ook de cabine is vernieuwd (en groter). Deze heeft een inhoud van 3,1 kuub en 5,8 vierkante meter glasoppervlak. Achter de chauffeursstoel zit nu een grote koelkast.

Groot lijkt wel mooi, maar om een maximale capaciteit van te kunnen benutten, heeft de CR9090 de nodige automatiek aan boord. Zo is er het Intellicruise-systeem, die de rijsnelheid automatisch aanpast aan de hoeveelheid gewas. Een intelligent foto-analyse systeem bepaalt aan de hand van gemaakte graankorrelfoto's de mate van beschadiging of vervuiling. De chauffeur kan makkelijk hierop anticiperen.
Daarnaast heeft de combine de nieuwste Touchscreen IntelliView III monitor,Climate Control, Smartsteer, Intellisteer en opbrengstmeting.

Voor volgend jaar verwacht New Holland 100 stuks van de CR9090 te maken, waarvan er ongetwijfeld enkele op Nederlandse bodem gaan rijden.
Hoe deze technieken exact werken en of deze combine werkelijk de grootste in de markt is, leest u in de eerstkomende editie van Trekker en Werktuig.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.