Home

Achtergrond 223 x bekeken

CDA wil 5 miljoen extra parkeerplaatsen

Tot 2020 moeten er minstens 5 miljoen parkeerplaatsen bij komen in Nederland.

Er moet een flink aantal extra brede en goed verlichte speciale parkeerplaatsen komen voor vrouwen, zodat die makkelijk de boodschappen of een autostoeltje kunnen in- of uitladen.

CDA-Tweede Kamerlid Ger Koopmans stelt dat in zijn nota 'Stilstaan bij parkeren'. In het AD wijst Koopmans er dinsdag op dat het aantal auto's de komende jaren stijgt van 7 naar 9 miljoen. "Stapelen kunnen we ze niet, maar we willen ook dat onze kinderen buiten kunnen blijven spelen.''

Op dit moment zijn er tussen de 9 en 12 miljoen openbare parkeerplaatsen in Nederland en circa 3,5 miljoen op eigen erf. Volgens Koopmans moeten gemeenten niet alleen zorgen voor meer parkeerplaatsen, maar ook duidelijk maken wat ze met de opbrengst doen. Automobilisten zullen zich minder ergeren aan de parkeertarieven als het geld gebruikt wordt voor bijvoorbeeld een nieuwe parkeeragarage.

Volgens een woordvoerder van Platform Detailhandel Nederland zijn alle voorstellen van Koopmans eerder al door zijn eigen organisatie gedaan. "We zijn blij dat hij die nu overneemt.''

CDA-Europarlementslid Corien Wortmann vroeg de Europese Commissie dinsdag met een brandbrief om een EU-masterplan voor meer parkeerplaatsen langs Europese snelwegen. "Komende maanden komen veel toeristen weer op overvolle parkeerplaatsen langs de snelweg'', aldus Wortmann. "Ook voor truckers is het gebrek aan parkeerplaatsen al jaren lastig: ze parkeren soms op de vluchtstrook.''
Het Europarlementslid wil dat Brussel voortaan niet alleen de aanleg van snelwegen meebetaalt, maar ook parkeerplaatsen en andere voorzieningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.