Home

Achtergrond 163 x bekeken 3 reacties

CDA en PvdA botsen hard over btw en WW

Coalitiepartners CDA en PvdA zijn woensdag in de Tweede Kamer hard met elkaar in aanvaring gekomen over het kabinetsplan om volgend jaar de btw te verhogen van 19 naar 20 procent.

Tegelijk moet de WW-premie voor werknemers dan worden afgeschaft.

De PvdA wil van deze uitruil afzien omdat ze bang is dat de btw-verhoging de inflatie opjaagt. Het CDA hecht echter sterk aan de WW-verlaging, want die is goed voor de koopkracht van werkenden.

Tijdens een debat met minister Wouter Bos van Financiën verweet CDA-Kamerlid Frans de Nerée de PvdA ”rampen te veroorzaken” door de WW-maatregel te willen schrappen. PvdA-Kamerlid Paul Tang zei daarop dat het CDA ”ongedekte cheques” uitdeelt door te suggeren dat de WW-verlaging kan zonder de btw te verhogen. Het gaat bij de operatie om een bedrag van 2 miljard euro.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bintje koper

  Opvreters!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  gert

  het nederlandse kaalplukteam is weer bezig

 • no-profile-image

  sloeber

  Inderdaad, de inflatie stijgt dan en wat gebeurt er dan, jawel looneisen door de vakbewegingen. En zo komen we weer in een loon/prijs spiraal. Nu is dit nog geen groot probleem voor de werknemers maar wel voor alle zelfstandigen. De boeren bijvoorbeeld kunnen gestegen kosten niet doorberekenen. Dus kabinet als er plannen gemaakt worden denk dan eens wat verder dan jullie neus lang is. Dank u wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.