Home

Achtergrond

CBS: Economie groeide best in Utrecht en Flevoland

Utrecht en Flevoland waren vorig jaar de provincies met de hoogste economische groei: 4,3 procent.

Het landelijke gemiddelde was 3,5 procent. Dit blijkt uit donderdag verschenen cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Zowel in Utrecht als Flevoland was vooral de zakelijke dienstverlening verantwoordelijk voor de groei. De Zeeuwse economie groeide in 2007 met 2,4 procent. Daarmee had deze provincie de laagste groei. Dit komt vooral door een nauwelijks groeiende industrie. Ook in Limburg en Groningen groeide de economie minder dan 3 procent.

De economische groei in de vier grote steden lag boven het nationale moyenne. Met een groei van 4,6 procent stond Utrecht bovenaan, gevolgd door Rotterdam met 4,2 procent. Rotterdam profiteerde vooral van de ontwikkelingen binnen de aardolie-industrie, aldus het CBS. Amsterdam had met 3,9 procent een wat lager groeicijfer. De geringe groei van de overheid zorgde ervoor dat Den Haag met een groei van 3,7 procent achterbleef.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.