Home

Achtergrond 177 x bekeken

Broer: Karadzic wilde zich in 2009 aangeven

De maandag gearresteerde Bosnisch-Servische oud-president Radovan Karadzic wilde zichzelf in 2009 aangeven.

In dat jaar zou het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag geen nieuwe zaken meer aannemen. Dat heeft zijn broer Luka Karadzic woensdag gezegd.

Volgens de broer van de vermeende oorlogsmisdadiger zou Karadzic in dat geval voor een Servische rechtbank berecht kunnen worden door een buitenlandse rechter. Dat zou ,,eerlijker'' zijn. Veel Serviërs zien hetVN-Tribunaal in Den Haag als partijdig.

Of het tribunaal de zaak van Karadzic had laten schieten als hij in 2009 plots was opgedoken, is de vraag. Het hof gaat zeker tot 2010 door en voor een grote vis als Karadzic zou de internationale gemeenschap verlenging mogelijk hebben toegestaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.