Home

Achtergrond

Broeierig weer houdt aan

Het drukkend warme weer met afwisselend zon, onweersbuien en tropische warmte houdt aan.

Dat meldt het KNMI. De zware buien hebben in het weekeinde in 24 uur lokaal 70 à 80 mm opgeleverd. De komende dagen kan lokaal opnieuw veel vallen. Er zit weinig beweging in de atmosfeer waardoor de buien zich uiterst langzaam verplaatsen. Dat levert grote verschillen op in het weer. De buien komen door de zuidoostelijke stroming vanuit Duitsland ons land binnen.

Maandag is voorlopig de warmste dag van het jaar geworden. In het oosten en noordoosten zijn temperaturen gemeten van 31 à 32 graden. De lucht was hier met een relatieve vochtigheid van zo'n 40% een stuk droger dan elders in het land, waar de hygrometers maandag waarden aangaven van 70 tot 90%.

Ook de nachten zijn uitzonderlijk warm. In De Bilt daalde de temperatuur in de nacht van zondag op maandag tot minimaal 20,1 graden. Zo'n minimum, gemeten over 24 uur, hoort tot de hoogste ooit gemeten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.