Home

Achtergrond 181 x bekeken 1 reactie

Britten zetten runder-TBC op agenda in Brussel

Voorzitter Peter Kendall van de National Farmers Union heeft tijdens een gesprek met EU-commissaris Androula Vassiliou voor volksgezondheid, de situatie rond runder-TBC in Groot-Brittannië ter sprake gebracht.

Hij heeft ook gesproken over de dreigende invoerverboden in Nederland en België.

Het overleg met Vassiliou stond al langer op het programma, maar de recente ontdekking van runder-TBC in Nederland bij Britse kalveren, heeft dat onderwerp hoger op de agenda gezet. De NFU wil daarbij vooral wijzen op het besluit van de Britse overheid om boeren niet toe te staan in de strijd tegen de ziekte de dassen rond hun bedrijf te ruimen.

Kendall praat verder met de EU over de toelating van transgeen veevoer, over de door de Britten fel bestreden richtlijn over gewasbeschermingsmiddelen en over het elektronisch oormerken van schapen waar de Britse veehouders grote problemen mee hebben.

De Britse boerenbond heeft nog geen een officieel standpunt ingenomen over de runder-TBC bij kalveren die vanuit Groot-Brittannië naar Nederland zijn geëxporteerd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    engeland moet de export van rundvee en kalveren staken en eerst orde op zaken stellen met de besmetting van tbc door dassen,dit is een engelse binnenlandse politieke kwestie

Of registreer je om te kunnen reageren.