Home

Achtergrond 1 reactie

Britse runder-TBC verder toegenomen

De runder-TBC-epidemie in Groot-Brittannie verspreidt zich nog altijd verder.

Het aantal besmettingen in tot nu toe TBC-vrije veestapels lag in april 15 procent hoger dan een jaar geleden. De toename komt uit op 22 procent als de verlaging van het aantal uitgevoerde TBC-testen wordt ingecalculeerd. Tot nu toe zijn dit jaar al 14.582 runderen geruimd omdat ze besmet bleken met runder-TBC. Over het hele vorig jaar kwam het aantal ruimingen op 27.621, bijna zesduizend hoger dan in 2006. In de laatste twaalf jaar werden alleen in 2003 meer dieren geruimd wegens runder-TBC.

Het aantal 'bevestigde TBC-incidenten' op veehouderijen die tot dan toe niet met beperkingen te maken hadden lag in de eerste vier maanden van dit jaar op vijf procent, het hoogste percentage sinds het begin van de statistieken in 1996. Een jaar geleden was dat in dezelfde periode nog 3,4 procent. Het plattelandsministerie Defra wijst er daarbij op dat de gegevens voor de meest recente maanden zijn ingeschat voor zover de definitieve testresultaten nog niet binnen waren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    en ze gaan rustig door met exporteren,ook naar Nederland,heeft de GD ook weer wat te doen

Of registreer je om te kunnen reageren.