Home

Achtergrond

Britse premier Brown verliest mobieltje

De Britse premier Gordon Brown is zijn mobieltje kwijt nadat een naaste medewerker van de premier het verloor tijdens een bezoek aan China eerder dit jaar.

Volgens het Britse weekblad Sunday Times zit de Chinese inlichtingendienst erachter.

Volgens de krant werd de medewerker benaderd door een aantrekkelijke Chinese dame in de disco van het hotel in Shanghai. Hij nam de vrouw mee naar zijn hotelkamer en de volgende dag was de smartphone van de premier verdwenen. Een woordvoerder van de premier spreekt dit tegen en zegt dat de medewerker het mobieltje tijdens een officiële bijeenkomst is verloren.

De krant baseert zijn informatie op een hoge medewerker van Browns speciale beveiligingsteam, die eveneens wist te vertellen dat de Blackberry mogelijk door buitenlandse inlichtingendiensten gebruikt wordt om de server van Downing Street te hacken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.