Home

Achtergrond 162 x bekeken 5 reacties

'Britse melkprijzen moeten omhoog'

Het Britse zuivelbedrijf Robert Wiseman zegt dat de winkelprijs voor melk omhoog moet om de sterk stijgende kosten op te kunnen vangen.

''De laatste maanden zijn de moeilijkste die we ooit als bedrijf hebben meegemaakt,'' aldus bestuursvoorzitter Alan Wiseman tijdens de vergadering van aandeelhouders.

Wiseman heeft niet alleen te kampen met hogere kosten voor diesel en de plastic melkcontainers, maar ook voor electriciteit en gas. ''Het is duidelijk dat het voor het bedrijf noodzakelijk is om bij de klanten een verhoging van onze verkoopprijzen te verkrijgen om deze kostenverhogingen terug te halen,'' aldus Wiseman. Hij is nog wel optimistisch dat het recente herstel van de bulkroomprijzen enig soelaas biedt.

Robert Wiseman heeft in volume gemeten in de eerste jaarhelft twee procent meer verkocht. Recent werden weer contracten binnengehaald om melk te leveren aan 131 Netto-winkels en aan de keten van gemakswinkels Martin McColl. Daarnaast doet de melk met een procent vet het ondanks de zware concurrentie goed.

''We blijven er vertrouwen in hebben dat we met het meest moderne en efficiente netwerk van zuivelbedrjven en distributiecentra in ons land en de steun van onze klanten de marges kunnen terugbrengen naar een aanvaardbaar niveau.''

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boesje

  Nou, da's hier nog nie nodig!!!!!!!!! Kan nog wel omlaag.
  En als we wat extra ons best doen om wat meer te melken kan ie net onder de 30 ct zakken. Kom op jongens van de LTO.......melken!

 • no-profile-image

  Klaas

  Elke dag toch weer een UITDAGING om de melk tegen een nog lagere kostprijs te prduceren. Loop je 's morgensvroeg fluitend achter de koeien. Met dank aan de Visie van de LTO.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Boesje en Klaas voor wie werken jullie eigenlijk? Ik neem aan dat jullie een melkveebedrijf hebben. Ieder heeft een eigen uitdaging. Dat is ook een vrije keus. Maar de mijne is een hele andere als die van jullie. Ik wil een zo hoog mogelijke winst ieder jaar en dat de rest van mijn leven. Dat jullie al zoveel plezier hebben in het melken van koeien is heel mooi. Ik heb ook plezier in een leuk huis, mooie auto, vakantie, en last but not least een goede opleiding kunnen betalen voor mijn kinderen! Hiervoor heb ik een lage kostprijs nodig. Maar die lage kostprijs moet niet de rede zijn dat de melkfabriek niet efficient hoeft te draaien en zo mijn winst af moet pakken zodat ik nog maar 1 of 2 cent over houd voor mij zelf. Ik doe het zeer goed op het gebied van kostprijs. Maar ik doe het vooral zeer goed op het gebied van kostprijs omdat ik er van wil leven. En ik doe het niet zeer goed op dat gebied om die profiteurs en nietsnutten die ergens op het kantoortje te zitten slapen een veel beter boterham te geven als ik zelf.

 • no-profile-image

  Klaas

  Melkveehouder in Brabant mijn opmerking was echt cynisch bedoeld.
  Boer zijn is een prachtig beroep en je wilt altijd opnieuw investeren in je bedrijf. Maar het wordt vervelend als je je leveranciers niet meer op tijd kunt betalen. En daarom vind ik een melkprijs van 30 cent veel te laag, terwijl verder iedereen in de keten er goed salaris uithaalt. De Visie van de LTO vind ik een lachertje, die is hetzelfde wat de EU als doelstelling heeft en dat noem ik dan geen eigen visie. Volgens mij bestaat er geen eerlijke vrije markt er wordt overal gemanupileerd, zonder dat wij maar een idee hebben waar en door wie.

 • no-profile-image

  toonmechy@tiscali.nl

  Ik denk dat melkveehouder brabant de reacties niet goed begrepen heeft, want ze zijn in mijn ogen vooral cynisch bedoeld. Ik denk dat ze allebei hetzelfde willen als jij

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.