Home

Achtergrond 159 x bekeken

Britse krijgt miljoen schadevergoeding na dieet

Een rechtbank in Groot-Brittannië heeft omgerekend een miljoen euro schadevergoeding toegekend aan een vrouw die ernstige hersenbeschadiging opliep door een ontgiftingsdieet.

Dat berichtte de Britse krant The Independent vandaag. De 52-jarige Dawn Page volgde het zogenaamde Amazing Hydration Diet. De Britse moest ruim twee liter water per dag extra drinken en minder zout innemen. Na enkele dagen begon ze flink over te geven, maar volgens haar diëtiste hoorde dat bij het ontslakkingsproces. Ook kreeg Page een epileptische aanval, waarop ze met spoed opgenomen werd in het ziekenhuis.

Dokters constateerden een te laag sodiumgehalte in haar plasma, waardoor water de hersenen kon binnensijpelen. Page hield permanente schade aan haar geheugen, spraak- en concentratievermogen over aan het dieet. De voedingsdeskundige zegt onschuldig te zijn. Haar verzekering betaalt het bedrag. Het juridisch getouwtrek duurde zes jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.