Home

Achtergrond 287 x bekeken 2 reacties

Britse commissie kraakt aanpak TBC

De Britse Kamercommissie voor platteland, voeding en milieu kraakt de aanpak van de runder-TBC-epidemie.

"Er is naast het huidige beleid van controle, testen en ruimen weinig in de regeringsstrategie om de ziekte op korte termijn tegen te houden. De regering ziet niet in hoe ernstig de situatie is."

Dat schrijft de commissie naar aanleiding van de reactie van minister Hilary Benn op een eerder rapport over de epidemie. In dat rapport toonden de parlementariërs zich voorstander van het ruimen van dassen om de ziekte onder controle te krijgen. Maar Benn wil daar nog altijd niet aan. "We zijn buitengewoon teleurgesteld. Hij neemt aan dat de situatie niet zo somber is als ons rapport suggereert."

Volgens de commissie, waar ook partijgenoten van Benn in zitten, is het onverstandig dat de regering zich richt op het langetermijndoel om een vaccin voor runderen en dassen te ontwikkelen. "Het is onwaarschijnlijk dat een vaccin voor dassen voor 2014 en voor runderen voor 2015 beschikbaar is. Wij zijn de enige lidstaat zijn die deze weg volgt."

De commissie stelt verder dat de regering zich aan haar verantwoordelijkheid probeert te onttrekken door de bestrijding te verschuiven naar een Partnership Group met vertegenwoordigers van de veehouderij. "De regering besteedt daardoor belangrijke besluiten uit. Bovendien liggen deze plannen in duigen nu de landbouw is weggelopen van de discussie over verantwoordelijkheid en kostendelen. "

Lees ook 'Geen exportverbod voor Brits rundvee'

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  slappe aanpak van britse regering om tbc te bestrijden,ze zijn bang voor de dierenactivisten als ze dassen gaan ruimen

 • no-profile-image

  Hajo

  Het schijn de meeste reageerders hier op de site van het AGD af te schrikken om de confrontatie met millieumensen aan te gaan.
  als je niks te verbergen hebt dan kun je ze met open vizier tegemoet treden.
  Je zult het niet altijd eens worden maar als groep kun je tegen een millieugroep voldoende argumenten naar voren brengen,maar niet in je eentje verscholen achter een fictieve naam en plaats

Of registreer je om te kunnen reageren.