Home

Achtergrond

Brit gaat na rookverbod meer eten in de pub

Britten blijken na het rookverbod dat hier al een jaar geleden van kracht is geworden meer te eten in de pub.

De caféketen Mitchells & Butlers meldt dat de zaken de laatste weken opvallend goed gaan 'door een sterke vraag naar maaltijden'. De honderden pubs van de keten verkochten iets minder drank maar zagen de food-omzet daarentegen met ruim vijf procent toenemen. ''De marktomstandigheden worden gekarakteriseerd door een robuuste vraag naar waar-voor-zijn-geld pub-eten en dranken die je daarbij drinkt terwijl het volume aan bierverkopen constant blijft dalen,'' zegt Mitchells & Butlers, een aan de Londense aandelenbeurs genoteerd bedrijf. Eerder al zei concurrent JD Wetherspoon 'dat het eten er voor zorgt dat de klanten toch de pub binnenkomen'.

Of registreer je om te kunnen reageren.