Home

Achtergrond 202 x bekeken 1 reactie

Brazilië legt grootschalig steunprogramma op tafel

De Braziliaanse overheid belooft haar boeren 87 miljard reais (30,6 miljard euro) aan zachte leningen.

Ze dienen als extra productiesteun. Dat maakt de nationale ontwikkelingsbank BNDES bekend.

Doel van het grootschalige steunprogramma is het fors opvoeren van de productie van vrijwel alle agrarische producten. Het grootste deel, 25,5 miljard euro, gaat naar grote boerenbedrijven. De rest is bestemd voor kleinere familiebedrijven.

Van het geld gaat 3,9 miljard naar mechanisatie, opslagcapaciteit en infrastructurele projecten. Het overige deel gaat naar zaaizaad, marketing en gewasbeschermingsmiddelen. Een klein deel gaat naar het in stand houden van het regenwoud.

De Braziliaanse minister van landbouw, Reinhold Stephanes, zegt dat de mogelijkheden om de landbouwproductie op te voeren in potentie aanwezig zijn. Een gebrekkige infrastructuur maakt echter dat het land niet optimaal kan profiteren van de hoge bulkprijzen

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    vd berg

    Wie heeft het mailadres van Gerda verburg, wouter Bos en Balkenende...
    Snel dit artikel mailen.

Of registreer je om te kunnen reageren.