Home

Achtergrond 189 x bekeken 5 reacties

Boze boeren blokkeren provinciehuis Lelystad

Een groep van zo'n vijftien boeren in het zoekgebied van het Oostvaarderswold heeft vanmorgen de toerit naar het provinciehuis in Flevoland geblokkeerd.

Ze stortten daar een dumper met grond. Met de actie reageren de boeren op het voorbereidingsbesluit dat de provincie zaterdag heeft genomen over het nog aan te leggen Oostvaarderswold. Volgens de boeren en LTO Noord is deze actie een overvaltechniek.

Met het voorbereidingsbesluit is een zoekgebied van 900 hectare aangewezen en zit de bedrijfsontwikkeling daar op slot. Terwijl de provincie nog niet eens geld heeft voor de aankoop van gronden in het gebied, zegt een woordvoerder van LTO. De boeren zien met de verrassingsactie van de provincie bevestigd dat Flevoland nooit het plan heeft gehad om op gelijkwaardige manier met de boeren te overleggen over de totstandkoming van het Oostvaarderswold. Overigens zijn niet alleen de boeren voor een voldongen feit geplaatst. Ook de gemeente Zeewolde heeft voorlopig het nakijken. De provincie wil met het voorbereidingsbesluit voorkomen dat de aanleg van het Oostvaarderswold wordt bemoeilijkt door nieuwbouw op bedrijven of andere activiteiten van inwonenden van het gebied.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  freek

  ja daar moet je mee opassen je krijgt daar voor niets een boete. ze hebben waarschijnlijk bonnen gekregen voor illigaal parkeren,vuile grond storten,beledige van amtenaren en niet te vergeten machinaale overvaltechniek toe passen zonder een vergunning en steekpenningen ze maken daar geld zoals ze land maken=uit het niets lol

 • no-profile-image

  Klaas

  Hoe (on)betrouwbaar is de regering van dit land. Terwijl zij haar inwoners steeds wijst op normen en waarden en dat we niet moeten zeuren, omdat Nederland voor ons allen zo'n prima land is! Niet terug te draaien deze beslissing. Maak niet uit hoe hij is genomen.Treurig!

 • no-profile-image

  Boer

  Veel sterkte toegewenst voor de boeren in dat gebied. Volgens mij wil heel agrarisch Nederland en vele anderen jullie ondersteunen waar mogelijk. Groot gelijk dat jullie boos zijn en actie voeren.

 • no-profile-image

  Wim

  Vraag massaal vandaag bouwvergunningen aan voor de meest uiteenlopende zaken zoals Stallen,mega varkensbedrijven etc. LAAT NIET MET JULLIE SOLLEN

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Naar de eerste kamer hiermee zou ik zeggen. Daar zit tenminste nog verstand en fatsoen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.