Home

Achtergrond 1 reactie

Biologica blij met Europese regelgeving

De Europese regels voor mestafzet van biologische bedrijven zijn nauwelijks verhard.

Veel biologische bedrijven in Nederland zijn gespecialiseerd en zetten hun mest elders af. Biologica is verheugd. Voorstellen om de mestafzet op eigen bedrijf verplicht te stellen haalden de eindstreep na flink onderhandelen niet. Nu kan de biologische mest via een schriftelijke samenwerkingsovereenkomst met andere biologische bedrijven worden afgezet.

Ook zegt Biologica blij te zijn dat het verdoofd castreren van biologisch gehouden biggen in heel Europa vanaf 2012 verplicht wordt. Dit geeft Nederlandse varkenshouders in de ogen van Biologica een voorsprong.

Een aantal beslissingen heeft de Europese Commissie voor zich uit geschoven. Het betreft onder meet het richtsnoeren voor controles, regels voor pluimvee, de verwerking van veevoeder en tuinbouw. Biologica informeert op 4 december middels een informatiebijeenkomst agrariërs over de nieuwe regels.

Eén reactie

  • no-profile-image

    bert

    nu nog de nederlandse geurwet aanpassen voor de bio varkens.
    als je als zeugen houder wil overstappen. en je wil ook vleesvarkens erbij. al zit je gunstig met je bedrijf, met wind richting. dan nog zijn de normen te scherp.
    ik heb het over een gewoon gezins bedrijf. 200 zeug gesloten maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.