Home

Achtergrond 235 x bekeken 21 reacties

Bijstand helpt Varkens in Nood

De stichting Varkens in Nood heeft diverse bijstandsgerechtigden in dienst als publieksvoorlichter. "Ze zijn gratis. Hier betaalde krachten op zetten loont niet", zegt directeur Hans Baaij.

Baaij reageert in de regionale dagbladen op een onderzoek van het persbureau GPD. Uit dat onderzoek blijkt dat werkgevers op grote schaal misbruik maken van de regeling waarmee zij twee jaar lang gratis bijstandsgerechtigden kunnen inschakelen. De regeling is bedoeld om werklozen arbeidsritme te laten opdoen, maar werkgevers zetten de mensen in voor reguliere banen zonder dat ze hen in dienst willen nemen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ..

  Tsjonge, wat wordt hier een partij simpel geouwehoerd zeg. Hou toch allemaal. Wat een eenzijdig simpel gezwets.

 • no-profile-image

  varkenshoudster

  Helemaal eens met veehouder op het platteland.

 • no-profile-image

  Jac

  ik vindt dat plattelander niet zo uit de hoogte moet doen met zijn gezeur over dat boeren dom zijn en dat degene die bij organisaties als varkens in nood werken hoog opgeleid zijn. Veel gestudeerd wil nog niet zeggen veel geleerd. Bevestiging is de onzin die veel van deze organisaties uitkramen.
  Wat betreft gebruik/misbruik uitkeringsgerechtigden, als dit kan volgens de regels staat het boeren of wat voor bedrijf dan ook vrij om deze mensen in dienst te nemen.
  Kom niet af met gezeur van begeleiding om terug te komen op de arbeidsmarkt. Als je wil werken is er werk maar door dat gepamper hier in NL is het veel te makkelijk om aan de kant te blijven staan. Natuurlijk is er een kleine groep die wel wil maar het niet echt in zich heeft, voor deze groep heb je sociale werkplaatsen. De overgrote meerderheid gewoon uitkering intrekken zolang er nog vacatures zijn, ook al moet je ervoor verhuizen. Tegen boeren zegt men ook als het hier niet kan ga je maar er4gens anders.......

 • no-profile-image

  jolanda

  het ergste van allemaal is dat zo dus dergelijke partijen precies te weten komen hoe de gemiddelde agrarier in elkaar zit en hier zijn plannen op kan trekken. Jongens ga werken dan hoeven jullie niet te reageren op dergelijke berichten

 • no-profile-image

  veehouder

  Ja Kijk, zo reageren boeren op zulke projecten. Dat bevestigd mijn mening, dat je minder weerbare mensen niet zomaar aan boeren over kunt laten. Daar komt meer bij kijken. Ja neem me niet kwalijk, dat ik het zeg, maar mensen die in de leidng zitten bij organisaties als `varkens in nood` en bijv. `Wakker dier` en andere milieuorganisaties, zijn vaak de toch wat beter opgeleiden en die hebben wel het intellectuele vermogen enz. om te trachten voor de minder gelukkigen weer een plekje te vinden. Ja het spijt me echt dat ik het zeggen moet maar het is in onze ingewikkelde samenleving niet zo simpel als het lijkt. Om dat onder ogen te zien moet je helaas ooit eens een tijdje buiten je eigen erf hebben gewerkt. Dit soort zaken is geen gebruikelijk onderwerp van gesprek met je boerencollega´s.
  Maar zoals hier eerder gezegd. Het staat U vrij om morgen het CWI te bellen en te vragen om net als wakker dier met `gratis steuntrekkers` te mogen gaan werken. Ik heb er geen ervaring mee, maar ik kan me voorstellen dat U ook eerst gewikt en gewogen wordt meneer Jan uit NOP en dan zou het resultaat nog wel eens tegen kunnen vallen hoor.6

 • no-profile-image

  Frank

  Varkens in nood? Zeg maar boeren in nood!!!! Er is veel werk in de varkenshouderij, meer hulp is onbetaalbaar!! Laat deze mensen is werk doen voor de varkens maar zeker er niet tegen!! Maar dat zal wel niet lukken, werken willen ze niet , dan maar schoppen!! Ba, ba !!!

 • no-profile-image

  boer

  De bevestiging van wat we allang wisten, allemaal lieden in zulks soort organisaties die helamaal niks uitvreten, en ook nooit aan het werk gaan. Maar wel zeggen hoe het moet! GATVERDAMME, BAH!!!!!!!

 • no-profile-image

  Patrick

  t Is toch wat je zal maar kip of varkentje zijn in dit kleine land.
  Buitenlucht krijg je dan levenslang niet meer.
  En zoals de Schepper het voor mens en dier bedoeld heeft om BLIJ te mogen leven in de open lucht......
  Nee dankzij de Albert Heyn en andere vaderlandse grootgrutters moet het ,,stukkie vlees,, zo goedkoop mogelijk.
  Dàt noem ik pas SCHANDE tegenover deze weerloze dieren want zij betalen de prijs van deze rekenign met hun GEKOOIDE leven.
  Wie is hier nu hebzuchtig???

 • no-profile-image

  jos

  nou LTO, NVV, sla je slag.

 • no-profile-image

  henk

  rsrHet is goed dat getracht wordt langdurig werklozen aan de slag te helpen.
  Mijns inziens moet er dan aan het eind v/d periode ook daadwerkelijk uitzicht zijn op een baan of het moet bij een onomstreden goed doel/organisatie zijn zoals bv. onderwijs gezondheidszorg rode kruis etc..
  Dus niet bij organisaties die politiek bedrijven of anderszins stemming maken en dus zeker niet bij een malafide stichting zoals de stichting varkens in nood!!!!!

 • no-profile-image

  Jeroen

  De verbittering en verzuring van sommige varkensboeren is opvallend.


  Dat vind U vreemd? Altijd worden geteroriseerd, door stelletje linksdraaiende nietsnutten?
  Werk je niet mee, mag je nog wel uitkijken, dat je bedrijf niet afbrand of dieren vrij worden gelaten.
  Of zie je weer zo´n bekende Nederlanders wat raaskalken, die nog nooit een stal van binnen heeft gezien, hoe slecht het er wel niet is.

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Dus ze gaan iets roepen waar ze niet achter staan, maar omdat hun bijstand op de toch staat.
  Hmm zo veel geeft varkens nood erom.....
  Daar zou je je vraagtekens eens bij kunnen zetten.

  Boer plattenlandbba, zeker zelf genoeg vrije tijd daarvoor?

 • no-profile-image

  jan

  Het zijn volgens mij de laatste stuiptrekkingen van een tever doorgeschoten verzorgingsmaatschappij.

  Zoals Foppe de Haan al zij:
  Je hebt mensen die de kar trekken en je hebt ze die achter de kar hangen.

  Mijns inziens moet de laatste groep als ze in deze tijd niet op eigen kracht willen werken voor hun centen een verplichte (door hen zelf betaalde) arbeidscursus moeten volgen om vervolgens binnen 3 maanden zelf een baan te vinden want dan word van deze (in de watten gelegde en gepoederde)lieden de uitkering stopgezet.
  De kartrekkers hebben toch ook veel tijd en geld in hun opleiding moeten stoppen om vervolgens zelf een boterham te VERDIENEN in bijvoorbeeld de varkenshouderij.

 • no-profile-image

  ook boer

  Hee plattelander, ga effe ergens anders je behoefte doen, Ik nen ook van mening dat mensen gerust anders mogen denken, maar het kan niet zo zijn dat een andersdenkende deze gedachte bij iedereen door de strot wil douwen. Ongefundeerde kritiek van mensen die nog nooit een veehouderij bedrijf hebben gezien. Bij varkens in nood moeten simpatisante werken, mensen die het uit hun idiologie doen. Maar geen bijstandsfiguren die meedoen om maar weer even uit de schijnwerpers te zijn. Het echte werk licht bij de boer, laten ze daar maar gaan werken, maar daar zijn ze waarschijnlijk te lui voor. Lekker meebleren met varkens in nood is lekker makkelijk.
  Ik kan nog wel even doorgaan, maar ik moet weer aan het werk.

 • no-profile-image

  Hans Baaij

  De verbittering en verzuring van sommige varkensboeren is opvallend. Natuurlijk wil niemand komen werken bij dit soort mensen. Andere varkensboeren, die wat verstandiger en vriendelijker zijn, zou ik op willen roepen, probeer het eens, zo’n Bijstandstrekker! Maar geef ze wel een eerlijke kans, zorg voor goede begeleiding en laat ze nuttig werk doen. En dan na een paar jaar (ja zo lang kan dat duren) is die Bijstandstrekker misschien in staat tot regulier werk en heeft u er misschien een heel loyale werknemer bij. Dat is een veel intelligentere houding dan te klagen over de “andere kant” dat het allemaal profiteurs zijn. Het werk bij Varkens in Nood wordt voor meer dan 90% gedaan door betaalde krachten, mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een beter lot voor de varkens. Geen profiteurs, maar werknemers die betaald worden uit vrijwillige donaties van een vaste groep donateurs.

 • no-profile-image

  een veehouder

  Da's goed van varkens in nood. Goed initiatief om zulke mensen weer mee te laten doen. Zulke projecten zouden boeren ook eens moeten doen. Maar dan eerst de boeren wat opleiding geven op dat gebied en wat maatschappijleer bijbrengen. En dan niet reageren zoals onderstaande en eens accepteren dat de samenleving uit diverse groepen bestaat die anders kunnen denken en anders tegen de zaken aankijken dan datgeen boeren als normaal beschouwen.b8a

 • no-profile-image

  dorien

  De kop van het bericht zou moeten zijn:

  "Stichting Varkens in Nood misbruikt bijstandsgerechtigden"

  De regeling is niet bedoeld om mensen 2 jaar voor hun uitkering (dus minder dan minimumloon!) te laten werken om ze dan maar te laten proberen om elders aan het werk te komen en zelf weer het volgende blik gratis medewerkers open te trekken.

  Wat te denken van de ongeluksvogel die op 22-jarige leeftijd een ernstig ongeluk krijgt en daardoor in de bijstand beland? Die wordt door jullie (om zelf ook maar te generaliseren) weggezet als "profiteur, wil niet werken ed". Bah! Ik kan nog veel meer voorbeelden geven, misschien wel nodig want zelf nadenken schijnt wel een kunst te zijn. Het lijkt hier de Telegraaf wel, net zulke ongenuanceerde reacties!

  Met de groeten van een boerendochter, echtgenote van een pechvogel die na 35 jaar hard werken uitviel met oa rug-, schouder-, knieslijtage enz en nu afhankelijk is van een erg kleine wga-uitkering. Roep maar, wie wil hem uitproberen en hem dan in dienst nemen. Hij wil wel hoor! Arbeidsritme hoeft hem niet meer bijgebracht te worden want voor zijn krantenwijk staat hij vroeger op dan menige boer.

 • no-profile-image

  even het groter geheel zien

  Toont maar weer aan hoe geslepen dergelijke organisaties als varkens in nood zijn. Zetten een aantal bijstandsgerechtigde in om al dat soort mazen in de wet op te zoeken. Mensen, bugers en buitenlui, deze organisaties zijn niet opgezet om werkelijk iets te doen voor dierwelzijn. Nee, gewoon als bedrijf opgezet door mensen die misschien ook nog wel geloven dat bruine koeien bruine melk geven etc., en door veel in de media te zijn aan de donoren te laten zien dat ze nodig zijn. Verder hebben ze dan blijkt nu ook de belastingbetaler op slinkse wijze ook weer geld afgetroggeld. Wordt tijd dat de donoren wakker worden en zien met wat voor schorrie morrie we te maken hebben. Voor zover mijn bescheiden mening.

 • no-profile-image

  wat een

  Jeroen, ik ben het helemaal met je eens. Gelukkig heeft de varkenssector zichtstallen die goed bezocht worden en bijna elke bezoeker veranderd zijn negatieve mening na dit bezoek en begrijpt de positie van de boer nu beter. En hij ziet dat de varkenshouder in NL goed voor hun dieren zorgen. Nu de varkenshouders en de supermarkten het eens zijn over verdoofd castreren is er weer een welzijnsprobleem minder. Zo zie je maar weer, de varkenssector doet veel aan welzijn van de dieren. De consument vraagt, de varkenssector realiseert het. En zo hoort het ook te zijn, als er iets extras moet gebeuren, zal er betaalt moeten worden. Veel mensen hebben dit door en zijn behoorlijk uitgekeken op mensen die de voedselproducenten zwart wil maken. pvdd wordt zelfs volledig genegeert in de tweede kamer, alle partijen zijn de leugens gewoon zat !

 • no-profile-image

  Hans Baaij

  Varkens in Nood maakt inderdaad gebruik van mensen met een bijstandsuitkering. Dit geheel volgens de regels. Dit doen we uit goed begrepen eigen belang, maar ook omdat we het belangrijk vinden dat mensen die geen werk kunnen krijgen, via ons weer in het arbeidsproces terugkeren en daardoor later weer wel een gewone baan kregen. Het staat iedere werkgever vrij om hetzelfde te doen!

 • no-profile-image

  jan

  Ik vind dit schandalig! Ik heb veel mensen in vast in dienst. Maar heb altijd moeite om goede mensen te vinden. Daardoor moeten er ook buitenlanders werken. Zij verdienen normaal Nederlands loon. Naar mijn mening is er voor iedereen die kan werken in Nederland werk. Als men niet wil werken dan komt men automatisch in de bijstand. En zulke mensen moeten zo'n wan organisatie trekken. Wij wisten al dat dat gebeurde. Maar dat normaal werkende mensen dit goed keuren dat begrijp ik niet. Zij leven van onze belasting centen. En schoppen alleen maar tegen een sector aan die al moet vechten om te overleven omdat zij altijd voorop moeten lopen ten opzichte van colega's in het buitenland. Dit is voor mijn weer een reden waarom je de bijstand af moet schaffen. Als je in Nederland meer dan een half jaar werkeloos bent dan ligt dat aan je zelf. Tuurlijk moet je mensen die niet kunnen werken zeer goed ondersteunen, maar mensen die niet willen kun je beter ruilen met hard werkende buitenlanders.

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.