Home

Achtergrond 169 x bekeken

Bijna helft mensen let op FSC-keurmerk

Bijna de helft van de Nederlanders let bij de aankoop van hout of houtproducten op of het hout een FCS-keurmerk heeft.

Dat blijkt uit representatief onderzoek uitgevoerd door Heliview dat in opdracht van FSC Nederland is gehouden. Allerhande producten zijn inmiddels voorzien van het FSC-logo; tuinhout, tuinmeubelen, kozijnen, ramen deuren en papier. Producten met het logo zijn gemaakt van 'goed' hout.

Van de ruim 1200 ondervraagden kende 69 procent het begrip FSC. Wat staat voor Forest Stewardship Council, een internationaal netwerk ter bevordering van verantwoord bosbeheer. Inmiddels is 17 procent van het hout op de Nederlandse markt afkomstig uit FSC-bossen. Wereldwijd is 113 miljoen hectare bos aan te merken als FCS-bos. Het keurmerk bestaat sinds 1993.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.