Home

Achtergrond 198 x bekeken

Bijna helft Nederlanders doet vrijwilligerswerk

Bijna de helft van alle Nederlandse volwassenen is actief als vrijwilliger.

Bewoners van het platteland zijn vaker als vrijwilliger actief zijn dan stedelingen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ook doen hogeropgeleiden meer en vaker charitatief werk dan lageropgeleiden. In 2007 deden 5,6 miljoen Nederlanders van 18 jaar en ouder vrijwilligerswerk. Dat komt overeen met 44 procent van de volwassen bevolking.

Mannen en vrouwen doen even vaak vrijwilligerswerk, al zetten zij zich wel voor andere soorten organisaties in. Mannen maken vooral tijd vrij voor sportverenigingen, kerken en moskeeën. Vrouwen kiezen eerder voor werk op scholen of in de verzorging.

Het grootste aandeel vrijwilligers is te vinden onder 35- tot 44-jarigen. Verder blijkt uit het onderzoek dat bewoners van het platteland vaker als vrijwilliger actief zijn dan stedelingen. Ook doen hoger opgeleiden meer en vaker charitatief werk dan lager opgeleiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.