Home

Achtergrond

Bijna alle losgelaten eekhoorns gevonden

De tien Japanse eekhoorns die in de Amersfoortse wijk Vathorst waren uitgezet, zijn alweer bijna allemaal gevonden zoals minister Gerda Verburg (Landbouw) had gelast.

Bewoner Wim Pot heeft zes van zijn witbuikeekhoorns levend en drie dood teruggevonden. Er wordt vanuit gegaan dat de laatste die nog zoek is, ook is overleden.

Een woordvoerder van Verburg stelde vandaag dat wanneer de laatste nog leeft deze in zijn eentje ieder geval geen bedreiging vormt voor de flora en fauna. De levende eekhoorns zijn volgens Pot overgedragen aan de stichting AAP, die voor de beestjes een plekje heeft gevonden in Duitse en Franse dierenparken.

Vorige maand ontstond ophef in Amersfoort omdat het loslaten van de exotische eekhoorns verboden is volgens de Flora- en faunawet. De beestjes kunnen onze inheemse rode eekhoorn verdringen. Dinsdag schreef Verburg aan Tweede Kamerlid Ineke van Gent van GroenLinks dat zij Pot nog twee weken de tijd geeft om de diertjes te vangen.

Pot is zeer verbaasd hierover omdat uit een briefwisseling tussen hem en het ministerie eerder deze maand blijkt dat op het departement bekend was dat negen van de tien eekhoorns inmiddels terecht zijn. De woordvoerder van Verburg zei dat helaas de communicatie op het ministerie minder snel is gegaan dan de post.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.