Home

Achtergrond

Beurzen in Azië boeken forse winsten

De belangrijkste beurzen van Azië sloten vanochtend allemaal met een aanzienlijke winst.

De positieve stemming op de beurs van Tokio werd aangevoerd door de grote exporterende bedrijven, die profiteren van de gunstige ontwikkeling van koers van de Japanse yen.

De Nikkei-index van 225 hoofdfondsen won woensdag 1 procent op een slotstand van 13.312,93 punten. Op de andere belangrijke beurzen van Azië werden woensdag nog hogere winsten bijgeschreven. Zo won de Kospi-index in Seoul 2 procent met een slotstand van 1591,76 punten, en sloot de beurs van Sydney 1,8 procent hoger op 5166,9 punten. In de middaghandel stond de beurs van Hongkong op een winst van 2,1 procent.

In Tokio profiteerden belangrijke exporteurs van een daling van de Japanse yen tegenover de dollar, waardoor Japanse producten aantrekkelijker worden voor de Amerikaanse markt. Autofabrikant Honda won 2,8 procent, branchegenoot Suzuki werd 0,8 procent meer waard en cameraproducent Canon sloot 0,4 procent hoger dan dinsdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.