Home

Achtergrond 223 x bekeken

Beste haring opnieuw te koop in Bergen op Zoom

Visgilde Oosterschelde in Bergen op Zoom verkoopt dit jaar wederom de beste haring van Nederland.

Dat blijkt uit de 27e Nationale Haringtest van het AD die de krant zaterdag publiceert. Vorig jaar was deze vishandel ook al de beste in de test.

Visgilde Oosterschelde kreeg van de keurmeesters als enige verkoper een 10. "Vers van het mes. En wat een zorg en aandacht. Absolute topkwaliteit, de moeite van het omrijden waard. Niets op aan te merken. Een voorbeeld voor de branche'', luidt het juryrapport. Een haring kost bij de winkel in Bergen op Zoom 1,85 euro, iets boven de gemiddelde prijs.

"Heel bijzonder'', noemt eigenaar Arie Schot het dat hij voor de tweede keer als beste haringverkoper uit de bus komt. ,,Maar ik had al een goed gevoel. We hadden aan het begin van het seizoen goede haring uitgekozen. En toen de keurmeesters kwamen voor de test, was alles perfect in orde.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.